Cariile dentare sunt cea mai frecventă problemă stomatologică, cu rezolvare relativ simplă și rapidă, în special atunci când sunt descoperite în stadiu incipient.
Cariile se formează pe coroana dentară și progesează în mai multe etape. Mai întâi are loc demineralizarea smalțului dentar, adică a stratului subțire ce acoperă coroana dentară. Smalțul dentar este cel mai dur țesut din organismul uman, fiind alcătuit dintr-o rețea minerală de cristale. În acest stadiu durerea nu este prezentă, smalțul dentar neavând nici vase de sânge și nici nervi. Apoi caria ajunge la dentină, stratul de sub smalțul dentar. Dentina, de culoare gri sau gălbui, are o duritate mai mică decât a smalțului și a cementului radicular, iar la acest nivel se găsesc canaliculele dentinare, ceea ce face ca infecția să penetreze mai ușor acest strat.
Odată ajunsă infecția la pulpa dentară, se declanșează durerea. Camera pulpară (pulpa dentară din coroana dentară, de sub dentină) – numită popular și nervul dintelui – are pereți duri, iar inflamația produce presiune mare și respectiv durere puternică. Dacă infecția pulpară nu este tratată, ea difuzează mai departe în canalele radiculare, cu distrugerea pachetului vasculo-nervos sau a osului în sine.
Cariile dentare sunt datorate în mare parte dietei bogate în zaharuri și igienei necorespunzătoare.
Pentru tratarea cariilor este necesară îndepărtarea țesuturilor dentare afectate de carie și refacerea coronară cu materiale de culoare și rezistență asemănatoare dintelui natural. Obturațiile sunt realizate din compozit fotopolimerizabil de ultimă generație, pentru a asigura atât funționalitatea dintelui, cât și aspectul său estetic. În funcție de tipul intervenției, folosim cele mai potrivite metode de anestezie locală, pentru un disconfort minim.
Prețuri
-
Obturație compozit fotopolimerizabil 300 RON
Program
Luni – Joi
11:00 – 18:00
Vineri
11:00 – 17:00
Sâmbătă – Duminică
Închis